Skip to content

Miljödiplomering

Borås Djurpark & Camping AB miljödiplomerade

Borås Djurpark & Camping AB strävar efter att vara en föregångare på miljöarbete och verka för en hållbar utveckling. Som ett led i detta arbete har Borås Djurpark & Camping AB som en av de första djurparkerna blivit miljödiplomerade redan 2013. Borås Camping som ingår i bolaget är också miljödiplomerade. Miljödiplomeringen är anpassad till det nationella systemet Svensk Miljöbas och uppfyller de krav som ställs där. Svensk Miljöbas är en nationell miljöledningsstandard.

Vi på Borås camping arbetar kontinuerligt med miljöfrågor. Det rör sig om allt från vilket städmaterial som används till sopsortering och information till våra gäster. All pant som vi får in i restaurang och i bingar på området går till bevarande arbete av utrotningshotade djurarter. Vi planterar blommande växter och buskar för att berika vårt djur och insektsliv. Vi har låtit vissa grönområden växa till ängar för att gynna våra insekter.

Under 2022 anlägger vi 2st miljöhus på campingen för att även du som gäst ska kunna källsortera dina sopor hos oss.

Det finns bra buss och tågförbindelser med gångavstånd från campingen som vi gärna informerar om för den som vill lämna bilen hemma. Information om hur du tar dig med lokaltrafik finns även på vår hemsida under ”Bra att veta” fliken.

Vi är väldigt stolta och glada över att ligga granne med ett 550hektar stort naturreservat med flera vandringleder. Vi har flera paketerbjudanden med boende och vandring, kanotpaddling och matlagning i det fria. Samt tipsar om naturupplevelser via både hemsida och sociala medier.

På campingen har vi skapat ett Äventyrsområde för att du som gäst ska kunna stanna fler nätter och alltid ha något att göra. Stora delar av Äventyrsområdet är öppet även under lågsäsong såsom vinterpaddling, minigolf, frisbeegolfbana mm. Endast 400m från campingen ligger Borås Djurpark, Leos lekland, flertal sportanläggningar ligger på nära avstånd samt shoppingcentret Knalleland. Här finns att göra för hela familjen och alla åldrar.

Vi har öppet vår camping, stugor, vandrarhem, restaurang och konferens året om.

Borås Djurpark och Camping har en digital förslagslåda för förslag i fortsatt miljöarbete, hör gärna av er till forslagslada.miljo@borasdjurarpk.se

Varmt välkomna till oss på Borås Camping & Vandrarhem!

Borås camping är även anslutna till Hållbarhetsklivet:

HÅLLBARHETSKLIVET

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Här agerar offentliga och privata aktörer för att ställa om till ett hållbart samhälle.

Tillsammans skapar vi ekonomiskt bärkraftiga företag och turism som inte leder till onödig miljöpåverkan och är uppskattad av både boende och besökare. Vi når framgång genom ständiga förbättringar med fokus på konkreta initiativ.

Hållbarhetsklivet baseras på fyra grundläggande principer som är styrande för de vägval vi gör inom utveckling och marknadsföring av besöksnäringen i Västsverige. Det är de glasögon vi sätter på oss när vi avgör var vår tid och våra pengar investeras.  1.Så lite miljöpåverkan som möjligt 2.Bra för både boende och besökare 3.Fler besökare när och där det inte är fullt 4.Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheten